Pages

2/08/2011

Maltās gaļas sautējums FOTO RECEPTE

Sveiki!
turpmākie burtu virpuļi un attēlu paradīze būs garda sautējuma recepte. :) Tāpēc skaties un varbūt pat pagatavo!


Tev būs nepieciešams:


  • 700gr maltā gaļa
  • 3 vidēji sīpoli
  • 5 vidēji burkāni
  • 8 vidēji kartupeļi + 3 lieli kartupeļi
  • 200gr konservēto zirnīšu (bundža)
  • zaļumi
  • panna
  • katls
  • lāpstiņa
  • eļļa cepšanai
  • nazis un dēlītis
  • buljona kubiciņi
Pagatavošana:
1. uzkarsējam pannu, kad tā uzkarsusi ielejam eļļu(nu ne daudz, bet tā lai pannas dibenu nosedz) un uzkarsējam arī eļļu

2. kad gaļa apcepta ievietojam to katlā, lai gaida pārējās sastāvdaļas. kad eļļa uzkarsēta, es parasti ieliku gabaliņu maltās gaļas un, kad gabaliņš sāk labi cepties, tad lieku pārējo gaļu. Gaļu apcepam skaisti brūnu.

gaļa cepas

3. pa to laiku jau ir nomizoti un sagriezti sīpoli,. Tos tu vari griezt gan ripiņas, vai smalki pēc izvēlēs. Bet beigās tāpat tos sīpolus nejutīs, jo viņi būs izšķīduši sīpolus apcepam zeltainus. Svarīgi- NEPIEDEDZINĀT! tad kad apcepti ievietojam pie apceptās gaļas katlā.

sīpoli dzīvojas pa pannu


katlā sākas balīte :D 
4. tālāk nomizojam burkānus un tos arī sagriežam pēc paša vēlmes, ripiņas vai kubiciņos.

burkāni skat griežas paši

5.burkānus apcepam arī smukus zeltainus! Svarīgi- NEPIEDEDZINĀT. nu ja kāds nedaudz piedeg nu nekas. ievietojam katlā.

man patīk tā krāsa



6.tālāk nomizojam kartupeļus un sagriežam kubiciņos lielos vai mazos tava izvēle.kartupeļus ievietojam katla un zem katla ieslēdzam uguni, lai sāk norisināties gatavošanas process. plus apmaisām visu katla sastāvu, lai sajaucas..Tad uzvārītu ūdeni lejam tā lai visu apsedz un vārā ap šo brīdi es secināju, ka vajag vēl kartupeļus. Sameklēju 3 lielus kartupeļus, sagriezu un pievienoju klāt.

mmmm
7. tad katlā pievienoju buljona kubiciņu, kad sautējums jau bija nedaudz pavārījies, tad secināju, ka vajag vēl vienu tad pievienoju vēl. Arī pēc paša gaumes cik daudz likt. Bet var iztikt arī tikai ar sāli.

8. tad nu, kad burkāni un kartupeļi mīksti pievienoju zirnīšus ar visu šķidrumu. sautējuma, tad ir jāpaliek biezākam, bet ja nē nesatraucies man arī vienreiz sautējums palika šķidrs.vispār aizmirsu nofotografēt... :D un plus eļļu izmantoju tikai vienu reizi sākumā, jo sīpolus un burkānus cepu uz tās eļļās, kas palika pāri panna. notecini eļļu pirms liec katlā gaļu un sīpolus. Pēc burkāniem eļļa nebija daudz palikusi. 

9. tad nu lai kādu mirkli lai pavārās, un beigās pievieno svaigi grieztus zaļumus(lociņus, dilles, pētersīļus, ko vēlies) vai arī saldētus sagrieztus zaļumus. Protams svaigus vari uzkaisīt, kas pasniedz uz trauka sautējumu

10.  pasniedz uz šķīvja vai bļodiņā.. klāt var piedzert kefīru :) Tā kā aizmirsu nofotografēt gatavo, tad vien jāklausa mani, jo izskatās garšīgi. Plus šim sautējums var arī likt klāt svaigus kāpostus... 

Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Nekautrējies atstāt komentāru! :)